Projecten

Highlander

Highlander staat op de heide van de Veluwezoom. 30 maart 2013 was mijn eerste project van Ode aan de Wildernis gerealiseerd. In samenwerking met Natuurmonumenten, Bessel Kok en Jan Mulder. De bronzen sculptuur van vier meter hoog werd onthuld met vioolspel van Esther Apituley en Vera van der Bie. 

Foto's van de feestelijke onthulling: klik hier

Onthulling Highlander https://www.youtube.com/odeaandewildernis

 

The Weeping Elephant

Een sculptuur van een Afrikaanse olifant van vijf meter hoog, gemaakt van uitgeholde beukenstammen, patronen in staal, segmenten beukenbast en knoesten als ogen, reist over de wereld. Ze duikt op in steden om haar 'gehuil' ten gehore te brengen. 'The Weeping Elephant' is mijn ode aan de wildernis die ik graag met jullie wil delen. Iedereen is vrij om het podium onder de olifant te gebruiken.

Film 1 en Film 2

Haar reis begon in Amsterdam Noord aan het IJ. Daarna ging ze naar het Westerpark: media-westergasfabriek. Het Parool: parool/recensie.

Vervolgens reisde ze naar Rotterdam, waar ze twee maanden bij de Erasmusbrug stondmedia-ad-rotterdam.

Nu staat 'The weeping Elephant' in Brussel/Elsene op het mooie Flageyplein: media-brussel.

In samenwerking met Het knutselparadijs en met speciale dank aan Mook Machineverhuur BV, het WNF, IFAW, EZ, Karakter Wijnimport, TUI, All for Nature Travel en Staatsbosbeheer, kon ik de sculptuur in maart-mei 2016 bouwen.

 

Prentenboek Ode aan de Wildernis

Mijn prentenboek, Ode aan de Wildernis, is te koop! Bestel nu: www.bol.com

Maart 2016 verscheen mijn prentenboek, Ode aan de Wildernis (KNNV Uitgeverij in samenwerking met WNF-Bamboeclub).

Inkijkexemplaar Ode aan de Wildernis.

 

Flying Swan

'Flying Swan' is in ontwikkeling. Een transparante wilde zwaan van staal, die tussen water en lucht zweeft. Model: Flying Swan