Vrienden van de Wildernis

Project The Weeping Elephant

Hartelijk dank; WNF, IFAW, EZ, Karakter Wijnimport, TUI, All for Nature Travel en Staatsbosbeheer, voor jullie bijdrage! Afgelopen jaar kon ik samen met Het Knutselparadijs de olifant bouwen.

Op het moment staat 'The Weeping Elephant' aan het IJ in Amsterdam Noord om het project in te luiden!

Naast de genoemde steun ben ik op zoek naar partners die 'The Weeping Elephant' verder op weg kunnen helpen. Contact mij via:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Of ga naar Prentenboek.

 

Highlander

Onthulling Highlander https://www.youtube.com/odeaandewildernis

Mijn dank gaat uit naar Natuurmonumenten, Bessel Kok en Jan Mulder, die het mogelijk hebben gemaakt dat ik mijn eerste project van Ode aan de Wildernis kon realiseren. De sculptuur, Highlander, staat op een unieke plek te midden van de natuur op de Veluwezoom. Een gebied van wel 5.000 hectares met veel rondwarende kuddes.

Bessel Kok

Bessel Kok is voorzitter van Hospodarsky Noviny, de leidende kwaliteitskrant van Tsjechiƫ. Daarnaast is hij voorzitter van DOX Center of Contemporary Art in Praag. Hij was jarenlang vriend en adviseur van Vaclav Havel. Van 1992 tot 1995 was Bessel CEO van Belgacom en tot 2004 van Cesky Telecom. Hij was coproducent van de documentaire, "Nicolas Winton, the power of good", (Emmy Award). Hij is mede-oprichter van het blad, 360 in Nederland.

Bessel raakte zeer onder de indruk van het talent van Jantien Mook en besloot om samen met zijn vriend Jan Mulder Ode aan de Wildernis te ondersteunen zodat Jantien Highlander kon realiseren.

Jan Mulder

Jan Mulder is ex-profvoetballer, columnist, schrijver, acteur, televisiepersoonlijkheid.

Jan Mulder bewonderde aanvankelijk de korte verhalen, foto's en de inkttekeningen van Jantien Mook en raakte helemaal in de ban toen hij haar monumentale werk zag. Hij is, met Bessel Kok, de financiƫle initiator geweest van Highlander, overtuigd als hij is van de schoonheid van de beelden van de kunstenaar en de integriteit van haar liefde voor de natuur.